9.2.11

Κερατέα αγάπη μου;


Οι οδομαχίες στη Κερατέα αφήνουν στους τηλεθεατές της μια απόκοσμη αύρα, σαν αυτή των νέων πως ο κύριος της διπλανής σου πόρτας πεθαίνει πρόωρα από καρκίνο. Είναι γιατί ολοένα καταλαβαίνουν πως στους δρόμους εκείνης της πόλης διαμορφώνεται κάθε μέρα το δίπολο, τον πόλο του οποίου καθένας μας σε λίγο θα κληθεί να υπερασπίσει. Όλοι τους, όλοι μας και καθένας ξεχωριστά. Ακόμα και οι γονείς μας που ακόμα λούζονται τρομαγμένοι το φως της τηλεόρασης ελπίζοντας. 
Το όπλο του άλλου πόλου είναι ήδη προτεταμένο και από καιρό γεμάτο. Και το στιγμιότυπο δεν αφήνει πια αμφιβολίες σε κανένα: Δε χρειαζόμαστε κανέναν καινούργιο κορκονέα για να τελειώνουμε με τη σαπίλα. Η δικαιοσύνη δεν υπάρχει πουθενά, είναι μάταιο συνεπώς να ψάχνουμε και την ειρήνη. 

4 σχόλια:

  1. Ποιος την χέζει την ειρήνη όταν στηρίζεται στο άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας αγαπητέ μου.Ποτέ δεν θα σταματήσει η εικόνα των όπλων,η εξουσία του μίσους.Βαρέθηκα πια! Κι αν είναι μάταιο να ψάχνουμε την κοινωνική ειρήνη ας μην είναι και για την ψυχική ειρήνη (και υγεία),έχει παραγίνει το θέμα με την επιβολή της βίας,παντού βία.Άντε γιατί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πω ρε Κωστή, χωρίς δικαιοσύνη ούτε ψυχική ειρήνη μπορεί να υπάρχει. Να προετοιμαστούμε για περισσότερη και ωμότερη βία λέω γω, και αν μας σκιάξει η φοβέρα, υπάρχει πια το μπλογκ του εξορκισμού της.
    Αυτό το "άντε γιατί..." σαν να κρύβει και μια δικιά σου υπόσχεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis