16.10.12

μια φορά μισάνθρωπος πάντα μισάνθρωπος


Η σύντομη ιστορία της επώασης

 

Μπρος στη γενικευμένη μετάσταση της χρυσής αυγής έχουμε αρχίσει να ξεχνούμε τα αρχικά καρκινικά κύτταρα που ογκώθηκαν και ακολουθώντας την ύπουλη εξελικτική δράση του καρκίνου ξέφυγαν του ελέγχου. 

Τα συμπτώματα τα βλέπαμε βέβαια. Ήταν ο ακραίος λαϊκισμός και ο περιστασιακός τραμπουκισμός, η πατροπαράδοτη λαμογιά και η απάτη στο όνομα των "φίλων" και των κουμπάρων, η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο ελληνοκεντρικός παρανοϊκός ιδεασμός και η ελληνεμπορία στους αμόρφωτους, μεταξύ άλλων. 

Δε πονούσαν τούτα τα συμπτώματα όμως γιατί ακόμα τότε πασαλειβόμαστε με τη πανίσχυρη αναλγησία του χρήματος. Και γιατί συστηματικά ξεχνιόμαστε στην ετερόφωτη λάμψη των προσώπων αυτών και των υποπροϊόντων τους -γυναίκες, αδέρφια, κουμπάροι. Λάμψη που μας τύφλωνε από το να βλέπουμε την αρρωστημένη ιδεολογία τους που σάρωνε. Και σάρωνε χέρι χέρι με το κραταιό ελληνορθόδοξο σκότος και τον πολιτικό καθαγιασμό των μεγαλοαστών που πάντα χρειάζονται κάποιον για τη βρώμικη δουλειά τους. 

Έτσι οι γραφικοί των περιθωριακών καναλιών από μικροί ήρωες στις σχιζότυπες σέκτες των υποστηρικτών τους έγιναν αξιότιμοι καλεσμένοι εκπομπών. Συνομιλητές σε πανεθνικό δίκτυο. Οι νεολογισμοί τους έγιναν κοινοτυπίες. Η ελληνεμπορία τους επικερδής επιχείρηση. Τα τσεκούρια τους γραβάτες. Και θορυβωδώς όπως αρμόζει στους τενεκέδες μπήκαν στη βουλή. Η μισή κοινωνία είχε πειστεί εξάλλου πως την ψεκάζουν, πώς να απορήσει λοιπόν όταν μπήκαν και στη κυβέρνηση;

Η σύντομη ιστορία της επώασης τελειώνει κάπου εκεί. Στη κυβέρνηση. Όπου τούτα τα κύτταρα έκλεισαν το βιολογικό τους κύκλο και σαρώθηκαν αυτοστιγμεί με τη χορήγηση του γιατρικού της τρόικας. Τα πιο πονηρά βέβαια γλύτωσαν την επιστροφή στο περιθώριο. Προλάβανε και αναβαπτίστηκαν, μετακινούμενα απ' το κόμμα μικροκαρκίνωμα που τους ανέδειξε στο κόμμα εκφραστή της διανοητικής καθυστέρησης της κοινωνίας. Και με πιο σφιχτές τις γραβάτες επιβιώνουν ακόμα. 

Ας το θυμούνται όμως. Παρά τη γενικευμένη μετάσταση της χρυσής αυγής δε θα πάψουμε ποτέ να θυμόμαστε τα αρχικά καρκινικά κύτταρα που ογκώθηκαν και ξέφυγαν του ελέγχου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis