30.12.13

τι παίρνω μαζί μου από το 2013


Ανυπόληπτη στα μάτια των θεσμών. Εξαπατημένη από τη γενιά που την χρεοκόπησε. Υποτιμημένη από την παιδεία που της προσφέρει το σχολείο. Συκοφαντημένη από τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης. Ματωμένη από το γκλομπ του μπάτσου. Στριμωγμένη από τη μπότα του φασίστα και μαχαιρωμένη απ' το στιλέτο του. Στερημένη, ένα κομμάτι της, ακόμα και ταυτότητας και προσδιορισμού ως πολίτες. Υπνωτισμένη από τη τηλεθέαση της ασημαντότητας. Καταδικασμένη στο χρέος. Εξαναγκασμένη στην ανεργία. Εξωθημένη στην μετανάστευση.  Η γενιά της των 700 που έγινε των 560 και μετά των 400. Συγχυσμένη. Μπερδεμένη. Απογοητευμένη. Θυμωμένη.

Η νεολαία της Ελλάδας.

Πώς θα μπορούσε να προσωποποιηθεί η νεολαία αυτής της χώρας μέσα στο 2013; Ο Παύλος Φύσσας, ο Σερντάρ Γιακούμπ, οι τριάδα των νεκρών από το μαγκάλι, ο Θανάσης Καναούτης, ο Humayun και ο Waqar, η Ζέλντα και η Μέλνικα, η τετράδα του Βελβεντού, ο Κώστας Σακκάς. Και τόσοι ακόμα που τα ονόματά τους θα ξεχαστούν με το που θα ολοκληρωθεί αυτή η ανάρτηση και με το που γυρίσει ο χρόνος, μέχρι η προσωρινή μας συλλογική μνήμη να απασχοληθεί με νέα ονόματα και πρόσωπα το 2014. Θύματα και θύτες σε μια κοινωνία που αναμένει ακόμα τον κρότο της τελικής πρόσκρουσης, κληρονόμοι ενός κόσμου βουρκωμένου στην αμορφωσιά, την κοινωνική αδικία, την ανελευθερία και ακόμα, ενόσω όλα γύρω της έχουν τελειώσει, βυθισμένου στο ελληνορθόδοξο σκοτάδι. 

Και μόνη της αναλαμβάνει το πελώριο κόστος καλούμενη στην εξαναγκαστική της ωρίμανση. Και αναλαμβάνει την ευθύνη, την ΕΥΘΥΝΗ, με τις πράξεις της και όχι με τους γελοίους ισχυρισμούς ή τους παιδιάστικους συναισθηματισμούς των κασιδιάρηδων, των λιάπηδων, των τομπούλογλων και των λοιπών δυναστών της. Είτε εδώ, είτε στη μετανάστευση, με το τρόπο που ο καθένας μπορεί, με τις δυνατότητες και μέσα από τις ανάγκες του καθενός.

Μες στο σκότος μια λάμψη στο 2013:




Καλή νέα χρονιά σε όλες/ους. Λευτεριά και προκοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis