22.12.10

γιατί δε γίνεται απόψε το παραπάνω βήμα;

προς καθέναν που πιστεύει ότι τον ενδιαφέρει

Απόψε, που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του νέου έτους και που η κυβέρνηση αναζητεί στη πράξη ψήφο εμπιστοσύνης και απεγνωσμένα την ηθική νομιμοποίηση εντός του κοινοβουλίου (γιατί εκτός την έχει χάσει οριστικά), αν πραγματικά στόχευες στην ουσιαστική πάλη απέναντι στους δωσίλογους και στους καταστροφείς της συλλογικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν έπαιζες ακούσια το παιχνίδι τους, θα εμφανιζόσουν περισσότερο οργανωμένος/η και περισσότερο αποφασιστικός/ή.
Δε θα έκανες στάση εργασίας το μεσημέρι. Θα παρότρυνες τους εργαζόμενους να δουλέψουν κανονικά και θα καλούσες σε συγκέντρωση στις 22.00 το βράδυ στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Θα ανέστελλες προσωρινά την 24ωρη απεργία των μέσων μεταφοράς από το απόγευμα και μετά και θα επέτρεπες στο κόσμο να κινηθεί ελεύθερα προς τον στόχο του/σου. 
Αν ήθελες πραγματικά να στεκόσουν στο ύψος των προσδοκιών θα οργάνωνες απόψε το βράδυ κατασκήνωση έξω από τη βουλή. Θα άφηνες επίμονα όλο το βράδυ τη καυτή ανάσα των εργαζομένων να τσουρουφλίσει το δέρμα αυτών που παράνομα αποφασίζουν το μέλλον όλων μας εκεί μέσα και δε θα έφευγες αν δεν γνώριζες πως έστω και με καθυστέρηση κάποιοι τους αποφάσισαν να σε ακούσουν και να σε σεβαστούν. 
Αν όντως η πάλη αφορά την εργατική τάξη δε θα επέτρεπες σε κανέναν/καμία από τους τριακόσιους να φύγει από τη βουλή αν πρώτα δεν αποκτούσε το θάρρος να σταθεί όρθιος/α απέναντι στο λαό και να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του/της. 

Καμιά απεργία, καμιά διαδήλωση και καμιά συγκέντρωση δε μπορεί να είναι συμβολική αυτές τις μέρες. Καθένας, εντός και εκτός κοινοβουλίου χρειάζεται ελεύθερα και αποφασιστικά να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Από τη πλευρά της εργατικής τάξης δε μπορώ να δω κάποια άλλη ανάληψη ευθύνης πέρα από την ουσιαστική, μαζική και συνεχής δράση, με περικύκλωση της βουλής και κατάληψη των χώρων έξω από αυτήν τις κρίσιμες μέρες ή νύχτες. Σαν την αποψινή. Είναι μόνο ή τώρα ή ποτέ!

4 σχόλια:

  1. Επειδή διαβάζω "0 ραψανε το δικο τους κοστουμακι" και σκέφτομαι ότι παράλληλα 10 εκατομμύρια "ραψανε το δικο τους στοματάκι" είπα να αφήσω τα αποσιωπητικά μου (...) κι εσύ αφεντικό πάρε μας τα μέτρα όπως υποσχέθηκες!

    Θα σε παρακαλούσα επίσης αν μπορείς να τη διαγράψεις αυτή την ανάρτηση, μην τυχόν και την ξαναδιαβάσουμε του χρόνου τέτοια εποχή που στον προϋπολογισμό θα προβλέπεται το μήκος της αλυσίδας.

    Τέλος, επειδή η "αποψινή νύχτα" έγινε "χθεσινή νύχτα" θα μπορούσες επίσης να διαγράψεις το πρόσταγμα "Είναι μόνο ή τώρα ή ποτέ!" αφού όπως θα ενημερώθηκες ήδη δεν υποπέσαμε σε τέτοια διλήμματα!

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ούτε κυνισμό δεν μπορώ να βγάλω πια με αυτά που γίνονται.

    Πάρε έναν ρόρυ κι εσύ:
    http://www.youtube.com/watch?v=XqeKtqUN2BQ&feature=related

    Don't take it oh so bad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σάιλεντ, χθες ένας φιλόλογος θα τραβούσε τα μαλλιά του με τη κακή χρήση των χρόνων στην ανάρτησή μου, αλλά τώρα που όλα αυτά είναι παρελθόν και με κανά δύο ακόμα τροποποιήσεις το νόημά του θα ταιριάξει τέλεια με τον υπερσυντέλικο: Ως πότε θα ζούμε ακόμα στο χρόνο του υποθετικού παρελθόντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαριάννα υποψιάζομαι ότι γυρίζεις σε ανυποψίαστα μπλογκ και ρίχνεις roryβομβίδες! τη δικιά μου τη δέχομαι με ευχαρίστηση.
    Πάρε και από μένα ένα συνειρμό
    http://www.youtube.com/watch?v=755IhNmzdoI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis