5.3.09

η προσφορά στον συνάνθρωπο που έγινε θεσμός

Για το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά "sleep out" που διεξάγεται και φέτος, παρά τη κρίση, τα καταστήματά μας προτείνουν ειδικές αμφιέσεις για μια πιο κομψή συναστροφή με το φαινόμενο homelessness.
Για νωρίς, εντυπωσίασε τον άστεγο σχιζοφρενή με μια αδιάβροχη καμπαρντίνα και παντελόνα με βινύλ λεπτομέρειες. Ψάξε οπωσδήποτε μαζί του στους κάδους για φαγητό, κάτι μου λέει πως φέτος θα έχει τάπας και σάλτσα χούμους. Αντί για ξυλόπνευμα στη χαρτοσακούλα, προκάλεσέ τον με κοσμοπόλιταν-κοκτέιλ, είναι πιο σικ. Αν δροσίσει ρίξε από πάνω σου ένα βελούδινο μπολερό ή κάποια ριγέ πλεκτή μπλούζα με παγέτες, θα προκαλέσει στον μετανάστη την ίδια ανατριχίλα που προκάλεσε σε σένα όταν το είδες.
Όσο για τη κατάκλιση στο παγκάκι, ποιος είπε ότι τα πανωφόρια πρέπει να είναι χοντρά και άκομψα; ας μάθει επιτέλους το λούμπεν προλεταριάτο της πόλης πως φέτος έχει πολλές επιλογές ανάμεσα στα κοντά τζάκετ, στα γούνινα και τα off white παλτό. Προτείνουμε μάλλινο παλτό με γούνα στο γιακά και τις μανσέτες ή τρουακάρ καρό τζάκετ. Συνδίασέ το με λουστρίνι γόβες και μάλλινο μπερέ. Φτιάχνουν το πιο προχωρημένο urban outfit για έναν τέτοιο urban θεσμό. Για extreme homeless look προτείνουμε κάπα-καπιτονέ πόντσο που μπορείς να συνδιάσεις άψογα με γραβάτα δεμένη φιόγκο και ριγέ καλσόν και οπωσδήποτε μπότες ιππασίας.
A, μη ξεχάσεις, το sleeping bag να 'ναι από ντεγκραντέ σατέν μεταξωτό ύφασμα, αξίζει το κρυοπάγημα, άλλωστε who cares, ένα γαμοβράδυ θα είναι. Θυμήσου μόνο ν' αφήσεις λίγο χώρο και γι' αυτόν που του πήρες τη θέση.
Ως μεταμοντέρνος άστεγος, θα χρειαστείς βέβαια να κάνεις και το πιπί σου στην αστική φύση. Κάν'το με στυλ: σκουπίσου με lifo, τον εναλλακτικό lifestyle οδηγό της πόλης που έχει ήδη γράψει για σένα.
Και θυμήσου: όπου και να κοιμήθηκες το βράδυ, ο άστεγος θα το έχει ήδη ξεχάσει, έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα, βλέπεις.

1 σχόλιο:

  1. Είσαι ...αχτύπητος!
    Ειδικά στην ορολογία και στις λεκτικές "εικόνες"...

    Και με μπαζούκας, που δοκίμασα, τίποτα δεν έγινε...

    Καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis