12.2.11

πτώση της κυβέρνησης πριν τη προκήρυξη εκλογών

Έμεινα εντυπωσιασμένος από την πρόσφατη ωμή επίδειξη επιβολής των (τριπλών) κυβερνητών της Ελλάδας. Ο κυνισμός της αποδοχής της έδειξε ξανά ότι οι κυβερνήσεις λειτουργούν πάντα και μόνο ως νομιμοποιητές της επιβολής και όχι ως αρνητές της. Και οπωσδήποτε από το θέατρο σκιών που υποτίθεται ότι ανέλαβε τη πορεία της Ελλάδας, με επικεφαλής τη πολιτική μαριονέτα Παπανδρέου, δεν έχουμε τη παραμικρή προσδοκία πέραν του καλωσορίσματος τούτης της επιβολής. Αρνητές της επιβολής είναι μόνο οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, ο λαός. Συλλογικά, μαζικά, αλληλέγγυα. 
Οι απαίτηση για άρση της αδικίας όμως ή της τροποποίησης του βαθμού δυσκολίας όσων επιβάλλονται είναι τα άσφαιρα πυρά στο όπλο που νομίζουμε πως διαθέτουμε. Η διαπραγμάτευση σε αυτή τη φάση είναι η εναλλακτική επιλογή της επιβολής, το ιδανικότερο σχέδιο βήτα. Το αίτημα δε μπορεί παρά να είναι ένα: παραίτηση της κυβέρνησης μαριονέτας και διαολόστελμα των  σαπρόφυτων που την στηρίζουν, ψήφισαν-δε ψήφισαν το μνημόνιο. Το επιχείρημα της εκλογικής νομιμοποίησής τους, άρα και της δημοκρατικά ηθικής, έχει καταρρεύσει από καιρού. Βρισκόμαστε ήδη μετά το πέρας της διορίας για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας. Εργαζόμενοι και λαός επιβιώνουν, δε ζουν, χωρίς υπομονή απέναντι στην αδικία, γυμνοί απέναντι στον συνεχή εξευτελισμό.
Οι ένδο- και εξωκοινοβουλευτικοί φίλοι και συνεργάτες των αρπακτικών οργανώνονται ήδη για την επόμενη μέρα της επιβολής. Η οικουμενική κυβέρνηση συναίνεσης και εθνικής ενότητας μέσω πρόωρων εκλογών καταστρώνεται. Θα είναι το τελευταίο οχυρό βέβαια αλλά θα έχουν το πανίσχυρο όπλο της σωτηρίας της πατρίδας πια και όχι της οικονομίας. Και θα είναι όλοι τους κλεισμένοι μέσα σ' αυτό, οι γνωστοί, οι ίδιοι, με μια έξτρα ενίσχυση από μητσοτάκηδες και ακροδεξιά. Και μπάτσοι τους όπως πάντα οι πατριδοκάπηλοι πατριώτες και οι χριστέμποροι. Οι εργαζόμενοι θα εξαπατηθούν και πάλι, θα πέσουν στη τάφρο αυτού του οχυρού χτίζοντας με τη σακαταμένη τους αξιοπρέπεια τα θεμέλιά του, και μετά θα πνιγούν στα βρωμόνερα που θα τη κατακλύσουν. 
Βρισκόμενοι με το ένα πόδι στον διάολο, οι εργαζόμενοι, οι πολίτες, ο λαός, έχουν μια ύστατη ευκαιρία να μη καταλήξουν εκεί αλλά να στείλουν αντ' αυτών στον αγύριστο όσους χρόνια τους εκμεταλλεύονταν. Πτώση της κυβέρνησης πριν τη προκήρυξη εκλογών. Ολική άρνηση τούτης της επιβολής. Το τρόπο τον ξέρουμε, ο λαός της Αιγύπτου μας τον δίδαξε με το αίμα του.

2 σχόλια:

  1. Καλά,δε νομίζω πλέον πως υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που να νομιμοποιεί στο παραμικρό τις απίστευτες ενέργειες της κυβέρνησης,οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως-το χυδαίο κράτος (όλοι μαζί είμαστε στο σύστημα και μαζί τα φάγαμε),επιβάλλει τα πάντα προκλητικά χωρίς να δίνει δεκάρα για κανέναν.Ξεπουλά τα πάντα,αφού πρώτα κατέστρεψε κόσμο και κοσμάκη (για να μην τον επιβαρύνει κι άλλο λέει-ποιόν? τον ήδη χρεοκοπημένο και φοβισμένο Έλληνα),παραγράφει τα εγκλήματα των ανθρώπων της πολιτικής εξουσίας,της εκκλησίας και λοιπών συμμοριών,απαγορεύει,καταστέλλει όταν της καπνίσει..κι έπειτα θα φύγουν αυτοί και θάρθουν κι άλλοι,κι άλλοι..Οι ευκαιρίες μας τελειώνουν,πρέπει να το πάρουμε απόφαση:δεν διαπραγματευόμαστε το (ήδη χαμένο?) μέλλον μας.Συμφωνώ απολύτως με τις σκέψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πέσει η κυβέρνηση μαριονέτα, οργάνωση για λαϊκή κυβέρνηση για άρση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis