3.9.11

θα έπρεπε κιόλας να είχαν ήδη συλληφθεί


Η Ελλάδα που πλασάρει ο έμπειρος ελληνέμπορας των περιθωριακών καναλιών και εκείνη που προσφέρθηκε στη τρόικα από τα πρόθυμα τσιράκια της εξουσίας στα οποία ανήκει, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: και οι δυο πωλούνται πάντα σε τιμή ευκαιρίας. Σε αυτή την υπέροχη έκπτωση που εξασφαλίζει η συναίνεση, το αυτονόητο δικαίωμα της επιβολής καθαγιάζεται, το ηθικό δίκαιο που πηγάζει απ' τη παρατεταμένη ελληνοψυχία του εδραιώνεται και μια νέα μορφή πρώτου πληθυντικού έρχεται για να μείνει: 


Αφουγκράσου για λίγο αυτόν τον πρώτο πληθυντικό: κάνουμε, ζητήσουμε, τελειώνουμε, χρειαζόμαστε, σας πλησιάζουμε. Ακούγεται αόριστος μα γνωρίζεις καλά πόσο συγκεκριμένος είναι. Αποκαλύπτει την πατροπαράδοτη απειλή της ιδεολογίας του για σκότος και ανελευθερία, η μισαλλοδοξία του ασφυκτιά μα ξεχύνεται, μας αφήνει υστερικά την υπόσχεση πως οι πρακτικές των εκλεκτών χρυσαυγίτικων συγγενειών του θα κοσμούν εφεξής τον δημόσιο βίο. 
Στη δική του δημοκρατία, η εκπλήρωση του διακαούς πόθου της κατάργησης του ασύλου είναι η καλύτερη αφορμή για την εκδίκηση. Στη δική του δημοκρατία, το πρόσωπό του ταυτίζεται με το νόμο και η προσωπική πεποίθηση με τη δικαιοσύνη. Γίνεται ο ίδιος μπάτσος στη δημοκρατία που ονειρεύεται μετατρέποντας τη θλιβερή υποταγή του στους κυρίαρχους σε μια ετσιθελική εξουσία. Στον κοπρώνα της δικής του δημοκρατίας ο φασισμός βρίσκει επιτέλους το γόνιμο έδαφος που αναζητούσε.

ο τίτλος είναι στίχος του Γ. Αγγελάκα

2 σχόλια:

  1. Γεια χαρά αδερφέe El Romandante τι κάνεις?
    Μην ασχολείσαι με τους Ελληνόψυχους-Σκατόψυχους που είναι μια ξεχωριστή ειδική κατηγορία ανθρωποειδών...είναι σαν την μονάχους-μονάχους...είναι ενα σπάνιο είδος που αποτελεί το αγαπημένο παιδί του συστήματος του ΔΝΤ.
    Τρέφονται με σάρκες αριστερών και φιλελεύθερων και έχουν την τάση να τα τσουβαλιάζουν όλα...
    Θέλουν λιγότερο κράτος για να το εξουσιάζουν(δηλώσεις του μεγάλου Πατριώτη Μάκη Βορίδη ο άνθρωπος με το τσεκούρι όπως λέγεται http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=226000)
    Πιστεύω ότι ο άδωνης είναι ο επικεφαλής του Ελληνόψυχους-Σκατόψυχους και εκφράζει αυτό το μόρφωμα...μάλιστα πιστεύω ότι σύντομα θα πάρει αυτό που θέλει το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ αφού το ΜΠΑ.ΤΣΟΚ δεν τα βγάζει πέρα μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια φίλε johndoctor. Καταλαβαίνω την απέχθειά σου αλλά δε μπορώ να ακολουθήσω τη παρότρυνση σου να μην ασχολούμαι. Οι σύγχρονοι πολιτικοί επίγονοι του μεταξά, των χιτών και του πατακού, απειλούν όχι μόνο με σκοτάδι και ανελευθερία τους ό,τι έχει απομείνει ακόμα από αυτή τη κοινωνία αλλά με την επέλασή τους μέσα σ' αυτή σπέρνουν ασταμάτητα μίσος και δηλητήριο. Και μέσα σε αυτό το χυδαίο μάγμα εγώ ασφυκτιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis