17.1.11

The cares of the day seem to vanish, the ending of day brings release, each wonderful night in Tunisia, where the nights are filled with peace


Τις τελευταίες μέρες, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, ο λαός της Τυνησίας πραγματοποίησε ένα χάπενινγκ με σοβαρό κόστος για την εθνική οικονομία. Δημιούργησε ομάδες χιλιάδων ανθρώπων για να ρίξουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη δικατορία της χώρας τους. Τι κατάλαβανε;  Οι κεντρικές οδοί και οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι του κέντρου στη Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την επανάσταση έχουν ερημώσει. Ο λιγοστός κόσμος που πια περνάει, αρκείται σε φευγαλέες ματιές στις βιτρίνες χωρίς να δελεάζεται από τις προσφορές των καταστημάτων που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν έως και το 50%. Μετά τη χρεοκοπία των καταστημάτων, είναι και ο τουρισμός που πλήττεται από τα χάπενινγκ των επαναστατών. Είναι σίγουρο ότι πολλοί σιχτίρισαν την ώρα που αποφάσισαν να δώσουν μερικές χιλιάδες δολάρια για να επισκεφθούν τις ομορφιές της χώρας. Ποιος ξένος θα προγραμματίσει στο εξής τις διακοπές του στην Τυνησία, όταν θα υπάρχει η πιθανότητα να υποστεί ταλαιπωρία σαν αυτή που έχουν ήδη υποστεί πολλοί τουρίστες την τελευταία περίοδο. Ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας αναγκάστηκε τώρα να εγκαταλείψει τις ομορφιές της και να αναζητήσει την ελευθερία σε άλλες δημοκρατίες . Αποκαλύπτουμε εδώ πως στο μακρύ ταξίδι του προς την αυτοεξορία αιτήθηκε ασύλου και από τη πάντα φιλόξενη για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες Ελλάδα αλλά απορρίφθηκε μετά λύπης με το σκεπτικό ότι δε χωρά άλλη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. 
Μοναδική όαση στην κατάθλιψη και το σκηνικό τρόμου, η ανάδειξη της θαυμάσιας δουλειάς των Τυνιδίstas, των αυτοδίκαιων και αποκλειστικών εκπροσώπων της φρεσκάδας, της νεότητας και του εναλλακτισμού στη πρωτεύουσα της Τυνησίας. Οι Τυνιδίστας είναι εκεί και έτοιμοι για δράση. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση ανέλαβαν τη πρωτοβουλία να καθαριστούν επιτέλους οι δρόμοι από τα πτώματα της εξέγερσης και οι στάσεις των λεωφορείων από το αίμα.


ΥΓ. ο τίτλος από το τραγούδι της Ella Fitzgerald - A Night In Tunisia 

5 σχόλια:

  1. Αφεντικο, σκεφτομαι πως εμεις εδω και να θελουμε να "αυτοεξοριστουμε" και να αναζητησουμε αλλου την δημοκρατια, που τοσο εχουμε αγαπησει αλλωστε, στηνουμε φραχτες-δεν ειμαι σιγουρος αν ο φραχτης ειναι για τους εξω ή για τους μεσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που τοσο εχουμε αγαπησει αλλωστε...

    τσίριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σύ ράφτη(*),

    χάσαμε τέτοια ευκαιρία να έχουμε εδώ τον πάμπλουτο διδάκτορα της δημοκρατίας, να τήν αράξει κάπου και να ξοδεύει του σκασμού, τέτοια εποχή στεγνότητας;;;

    Έ! δεν τρώγεται με τίποτα ο G.A.P. !

    - - - - - -

    (*) το ανέκδοτο με τους 4 ραφτάδες στην ίδια γειτονιά το ξέρεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φιλε καλα μας τα λες.Αλλα εισαι λιγο κουλτουριαρης.Μερικες φορες χρειαζομαστε και αναλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ναπολέοντα:
    αχώνευτος!

    @ανώνυμο:
    ελπίζω να μην αρχίσω να θολώνω κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis