23.4.11

εντεύθεν το αγαλλίαμα


Παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών της κοσμικής ελληνικής δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία της Μέσης Ανατολής η τελετή παράδοσης - παραλαβής μιας λαμπάδας με φως στο οποίο ένα δυτικό-ευρωπαϊκό κράτος αποδίδει μεταφυσικές ιδιότητες. Κάποιος πατριάρχης στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του τόνισε μεγαλόψυχα μεταξύ των άλλων πως ο χριστιανισμός αναγνωρίζει τὸ δικαίωμα του κάθε πολίτη να ἔχει τὴν δική του πίστη, ἀρκεῖ νὰ αποδεχτεί και ὁ ἄλλος τὸ δικαίωμα της πίστης των Χριστιανών να επιβάλλεται στη δημοκρατία. Στην αντιφώνησή του, ο εκπρόσωπος του κοσμικού κράτους εξέφρασε τη συγκίνησή του που μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως και η φετινή λαμπρή υποδοχή της λαμπάδας θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο για την  ἐκκοσμίκευση τῆς δημοκρατίας της χώρας καὶ τὴν ἀμερόληπτη θρησκευτικά λειτουργία του κράτους, τὸ ὁποῖο εξάλλου καμιά υποχρέωση δεν έχει νὰ λάβει ὑπόψη του τὴν πολυπολιτισμικὴ συγκρότηση των σύγχρονων κοινωνιῶν. Και σε τέτοιο κλῖμα Ἱερᾶς συγκινήσεως, ὁ υφυπουργός, ο εκπρόσωπος του ανεξίθρησκου κράτους , καθώς και οι λοιποί απεσταλμένοι της δημοκρατίας έψαλλαν μαζί με τον Ἱερό Κλῆρο καί τόν Λαό τό «Φῶς Ἱλαρόν» κρατώντας στά χέρια το ἀνέσπερο Φῶς.


Εξάλλου, λίγες ώρες αργότερα αποθεωτικής υποδοχής από τους πολίτες-οπαδούς του χριστιανισμού έτυχε το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατά την άφιξη του στη χώρα. Το ανέσπερο Φως στις δηλώσεις του τόνισε ότι είναι έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα. "Είμαι πολύ χαρούμενο που επέστρεψα στην χώρα που με αγαπά και με πιστεύει. Ευχαριστώ όλους τους χριστιανούς της Ελλάδας που μου έκαναν αυτή την μεγάλη και θερμή υποδοχή", υπογράμμισε το Άγιο Φως και συμπλήρωσε: "Είμαι έτοιμο να προσφέρω στην Ελλάδα άμεσα. Ακόμη και αύριο να είχαμε αγώνα, εγώ θα μπορούσα να κάψω. Οσον αφορά το θέμα διάσωσης της Ελλάδας, πιστεύω ότι θα σωθούμε".
Τα απρόοπτα πάντως ούτε εδώ έλειψαν! Ενώ το Άγιο Φως έκανε μπροστά στις κάμερες και δίπλα στο χώρο παραλαβής των λαμπάδων τις πρώτες του δηλώσεις, οι χριστιανοί αποφάσισαν να κάνουν το πατροπαράδοτο «ντου». Η αστυνομική δύναμη των ΜΑΤ προσπάθησε να συγκρατήσει το ενθουσιώδες πλήθος, να απωθήσει τον κόσμο, να μην του επιτρέψει να εισέλθει στην αίθουσα αφίξεων. Και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε. Όπως κατήγγειλαν μερικοί απ' τους χριστιανούς, η αστυνομία χρησιμοποίησε αρχικά «απωθητικό σπρέι», κίνηση που τους εξαγρίωσε και οδήγησε στις ασχήμιες που ακολούθησαν. «Τι γίνεται εδώ, γιατί τα σπάνε;» ρώτησε εμφανώς σοκαρισμένο το Φως τον εκπρόσωπο του Λάος. Ο χριστιανός και πατριώτης βουλευτής τον καθησύχασε με την κλασική δικαιολογία: «Η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν άφησε τον κόσμο να περάσει μέσα».

Γλυκιές αναμνήσεις από την επίδειξη σεβασμού του κράτους μας στην αναμμένη λαμπάδα εδώ.
Διαβάστε ακόμα και ένα τοπ 10 υπέρλαμπρων υποδοχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis