29.10.11

με κάθε επισημότητα



Η δημόσια διαπόμπευση των "επισήμων" στις παρελάσεις είναι η επιβεβλημένη από τους άλλους και η δια της βίας ανάληψη της ευθύνης που επί χρόνια οι "επίσημοι" απαρνούνταν. Είναι μια απότομη υπενθύμιση πως η λήψη από λίγους αποφάσεων που αφορούν τους πολλούς εμπεριέχει και την έννοια της λογοδοσίας πέρα από την έξη στη παχυσαρκία. 

Διαμαρτύρεται τώρα ο "επίσημος", πως ο βίαιος εξαναγκασμός του στην ανάληψη της ευθύνης του στρέφεται μεταξύ δίκαιων και αδίκων. 

Έτσι είναι όμως, μαλάκα επίσημε: Για να μπορέσεις εσύ πιο εύκολα να νομιμοποιήσεις την αποπομπή της δικής σου ευθύνης, σύμφυτη με τον δημιοσιοθεσίτικο εναγκαλισμό σου με την εξουσία, διαπότισες τη κοινωνία με τα εμέσματα της εξουσιαστικής σου θέσης -τον πλούτο, τη διαφθορά, την αδικία, τον αυταρχισμό, την επιβολή- ώστε να απαρνηθεί και η κοινωνία την ευθύνη που συνεπάγεται η δήθεν ελευθερία της που υπηρετούσες. Και η κοινωνία, που ουδέποτε αναζήτησε την ευθύνη στην ίδια και σε σένα, είναι τώρα η μάζα που ετοιμάζεται να σε καταπλακώσει. 

Η απαίτηση να αναλάβεις τις ευθύνες σου με τη βία, "επίσημε", είναι το πρώτο βήμα της μάζας για να γίνει ξανά κοινωνία. Το απαραίτητο βήμα για να αναλάβει και η ίδια τη δική της ευθύνη που για χρόνια μάθαινε να απαρνείται. Το κατάλαβε αργά, τώρα πια που ο πλούτος που πίστευε ότι είχε αποδείχτηκε ότι ήταν μόνο σύμπτωμα της μεταδοτικής σου σήψης. 

Δυστυχώς για σένα, όπως καταλαβαίνεις, τα εμέσματα επιστρέφονται. 

1 σχόλιο:

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis