17.4.11

Τρέχει σαν πουλί, μα πουλί δεν είναι, Έχει αυτιά γαϊδάρου μα γάιδαρος δεν είναι. Τι είναι;

Δεν το αποκάλυψα πέρυσι για λόγους εθνικής ασφάλειας. Άνθρωπος είμαι όμως, δεν αντέχω άλλο και έσκασα, γι' αυτό και το αποκαλύπτω τώρα: 
Ο μαραθώνιος του Λονδίνου είναι η αιτία της σημερινής τραγωδίας της Ελλάδας. Στον περσινό μαραθώνιο είχε τρέξει μυστικά σε απευθείας σύνδεση και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. 
Οι Έλληνες, συνηθισμένοι στην εξαπάτηση, είχαν μεθύσει από την εικόνα ενός απόλυτα φιτ πρωθυπουργού, που σε αντίθεση με τον καλοφαγά προκάτοχό του συντηρούσε την ακατανόητη ελπίδα ότι εκείνος θα "τρέξει" τη χώρα έξω από τη κρίση. 


Ήταν όμως τα πράγματα έτσι εκείνη τη μοιραία άνοιξη του 2010;

Στη πραγματικότητα ο Γιώργος στην υπερπροσπάθεια του μαραθωνίου έβγαλε από μέσα του το παιδί που ποτέ δεν υπήρξε εξαιτίας του βαρέος ονόματός τους και έτρεξε για την Ελλάδα φορώντας την αγαπημένη γαλανόλευκή του στολή. Του Στρουμφ. 


Μα αυτή η γλυκιά παλινδρόμηση για ένα άνθρωπο που το μόνο που ζητούσε ήταν η επιστροφή στην αθωότητα συντέλεσε σε μια ιστορική στροφή στην ένδοξη πορεία ενός περήφανου λαού. 

Ήταν μόλις το 2ο χιλιόμετρο της διαδρομής, όταν ο Γιώργος ντυμένος Στρουμφ πέρασε μπρος από μια κάμερα του BBC. Την ίδια στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Standard & Poor's παρακολουθούσε απ' τη τηλεόραση τον αγώνα και τρώγοντας σαν άνθρωπος ανέμελα το πρωινό του ξαφνικά στραβοκατάπιε. Λίγες ώρες αργότερα μάθαμε για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από το παραπάνω οίκο. Τυχαίο;  


Η ατυχής έμπνευση των διοργανωτών να περάσουν τη διαδρομή του μαραθωνίου και απ' το Canary Wharf, εκεί όπου εδράζουν τα κεντρικά των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου δηλαδή, συνέδραμε στην επικείμενη τραγωδία. Ο Γιώργος κοντοστάθηκε να πιει μια πορτοκαλάδα και σαν από θαύμα ο ΓΔ και το FTSE/ASE 20 κατέρρευσαν, ενώ οριακά εξελίχθηκε η κατάσταση στον τραπεζικό δείκτη, με κλείσιμο οριακά στις πολύ κρίσιμες στηρίξεις στα επίπεδα των 1.530 – 1.550 μονάδων. Μα η κακοτυχία του ανέμελου πρωθυπουργού που αγαπούσε τα παιδικά και το φίτνες δε σταμάτησε εκεί. Μόλις το χαρούμενο Στρουμφ πέρασε μπροστά από τα headquarters της Goldmann Sachs στο City, είχε την ομολογουμένως πανέξυπνη ιδέα να χαιρετήσει τους παλιόφιλους της εταιρίας και όπως ήταν φυσικό και επόμενο την ίδια στιγμή η επιτοκιακή ψαλίδα των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά εκτοξεύθηκε ακαριαία.
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Αθήνα επικράτησε αναστάτωση με τις συνεχείς μαλακίες του πρωθυπουργού και τις επακόλουθες καταιγιστικές εξελίξεις. Μόλις επιβεβαιώθηκε από τον υφυπουργό ανάπτυξης ότι το Στρουμφ που έτρεχε στο μαραθώνιο ήταν ο πρωθυπουργός, σήμανε συναγερμός. Η καταστροφή όμως συνεχιζόταν. Όση ώρα ο Γιώργος ξαλάφρωνε σε μια τουαλέτα ύστερα από μιάμιση ώρα επίπονου τρεξίματος το ευρώ υποχώρησε κατά 30 σεντς έναντι του δολαρίου. Αυτό ήταν. Με επείγουσα παρέμβαση του Γιάννη Πρετεντέρη ο πρωθυπουργός πείθεται να εγκαταλείψει τη στολή του Στρουμφ, επιλέγοντας κάτι πιο δυναμικό για τις αγορές.


Το σαφές υπονοούμενο του Έλληνα πρωθυπουργού με την καινούργια αμφίεση όμως δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας. Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες -από το Β1 στο Ba1- αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα αρνητική αξιολόγηση στο άμεσο μέλλον. Νέος πανικός στη χώρα και ο Γιώργος προχωρά σε κάτι πιο ελληνικό και ταυτόχρονα εμπνευσμένο και από την αμερικάνικη κουλτούρα. Συνεχίζει τον αγώνα ως Homer Simpson.


Αλίμονο όμως! Ο George Soros που κερδοσκοπούσε ασύστολα στο παραδιπλανό ladbrokes τον κατάλαβε και τηλεφώνησε στους Financial Times δηλώνοντας πως είναι αναγκαία η υλοποίηση κάποιου είδους ανασχεδιασμού του χρέους της Ελλάδας , χωρίς ωστόσο να υποστούν haircut τα ελληνικά ομόλογα.
Το μέλλον διαγραφόταν νοσηρό για τη πατρίδα. Το παιδικό όνειρο του Γιωργάκη μετατρεπόταν σε εφιάλτη για ένα ολόκληρο λαό. Και τότε ανέλαβε ο πραγματικός Γιώργος να βγάλει το φίδι απ' τη τρύπα. Ο Γιώργος ο Καραγκτζαφέρης. Αυτός, ως γνωστός χριστιανός και άριστος χειριστής της δημόσιας εικόνας, πείθει τον δύσμοιρο πρωθυπουργό για μια κίνηση τακτικής που θα άλλαζε τελείως το κλίμα στις αγορές. Ο πρωθυπουργός, με διαταγή Καραγκτζαφέρη έπαψε να παριστάνει το παιδί και μετατράπηκε στον λυτρωτή που εναπόθεσε τη σωτηρία του λαός και συνέχισε το μαραθώνιο σηκώνοντας αυτή τη φορά το σταυρό του μαρτυρίου.


Η κίνηση χειροκροτήθηκε θερμά από τον Γιώργο Τσίμα, αλλά δε συγκίνησε τις αμείλικτες αγορές. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και τα βιώνει η ελληνική κοινωνία. 

Και τώρα η είδηση σοκ που σας υποσχέθηκα. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κυβερνά στ' αλήθεια την Ελλάδα. Αυτός που αποθεώνεται σήμερα από τους πουλημένους δημοσιογράφους είναι ο σωσίας του, όπως ο σωσίας του Σαντάμ και του Καντάφι αποθεωνόταν στα υπανάπτυκτα κράτη τους από τις καταπιεσμένες μάζες. Ο πραγματικός Γιωργάκης εξαντλήθηκε από το να τρέχει πέρισυ το μισό μαραθώνιο με τον σταυρό στη πλάτη και αποσύρθηκε οριστικά. Ζει από τότε ήσυχα σε μια γωνιά του Τότεναμ και δουλεύει part time ως volunteer σε αγαπημένο charity shop. Οι φήμες πως το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον προκάτοχό του Κώστα Καραμανλή, στο μαραθώνιο του 2008 και πως ο Κώστας δουλεύει έκτοτε σε τούρκικο κεμπαμτζίδικο στο Dalston στο Ανατολικό Λονδίνο κρίνονται απαράδεκτες. Μα και για τη δική του περίπτωση μία μόνο φωτογραφία απ' το μαραθώνιο αποδεικνύεται αψεγάδιαστος μάρτυρας:




4 σχόλια:

  1. Χαχαχα,αν τον δεις τον οριτζιναλ εκει στο Τοτεναμ,πες του οτι μας λειπει κ οτι τον περιμενουμε να επιστρεψει καβαλα στο ασπρο αλογο,η εστω στον Καραμανλη-γαιδαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ μικρέ μου, σε εξαπάτησε κι εσένα τελικά αυτός ο άνθρωπος και ήσουν ο τελευταίος που κράτησε. Θα στο πω ξεκάθαρα κι ας σε πληγώσω, πρέπει όμως να μάθεις! Ο Γιώργος δεν έτρεξε για την Ελλάδα και ούτε παιδικό του όνειρο ήταν να κυβερνήσει τη φαιδρά πορτοκαλέα-σιγά το πράγμα κι όλας, αυτό το έχουν κάνει τόσοι και τόσοι άχρηστοι με μηδέν ικανότητες. Ο Γιώργος έτρεξε στο μαραθώνιο κι επίσης τρέχει όλους εμάς γιατί χτίζει με κόπο και ιδρώτα το βιογραφικό του, ώστε όταν τελειώσει με ΄μας να προσληφθεί στην ίδια την Standard & Poor's. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να βάλεις και στοίχημα, αν δεν τα έχουμε τινάξει σε μερικά χρονάκια θα τον δούμε και σύμβουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σάιλεντ, πραγματικά πιστεύω πως ο Γιώργος θα ταίριαζε ιδανικά σε ένα charity shop. Κάθε άλλη θέση θα αδικούσε τις ικανότητές του και τα διαπροσωπικά του προσόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis