3.7.11

μαμμά μαζί σου






ολόκληρο το βίντεο εδώ

"Μη με βαρέσεις" είναι η φράση που θα προτιμήσει το παιδί μπρος στο υψωμένο χέρι ενός γονέα που το κακοποιεί συστηματικά. Και που θα τη προφέρει παρασυρμένο από τη παθητική προστακτικότητα της παρήχησης "μ-μ-β-ρ" μέχρις ότου η αυτοεκπληρούμενη προφητεία αυτής της παθητικο-επιθετικότητας να ικανοποιηθεί. 
Η εντολοδόχα από τα αφεντικά της κυβέρνηση της Ελλάδας και προσωπικά η πολιτική μαριονέτα Παπανδρέου είναι ο γονέας που υψώνει το χέρι. Πριν χτυπήσει κάνει σαφές ότι το παν γι' αυτή είναι να σώσει το παιδί της. Και πως γνωρίζει τον τρόπο γι' αυτό που δε μπορεί παρά να είναι μόνο ένας, μονόδρομος. Το παιδί ασφυκτιά πνιγμένο στη αντίφαση της απειλής του υψωμένου χεριού και της διαβεβαίωσης της γονεϊκής προστασίας. Όταν θα σηκωθεί απ' το πάτωμα, δε θα αντεπιτεθεί στη παράλογη βία αλλά θα επινοήσει το γονεϊκό δίκιο και θα υποταχθεί σ' αυτό. 
Χρονίως εθισμένοι στο πατρονάρισμα και στην αποπομπή της ατομικής ευθύνης, αφημένοι στην ασφάλεια του να χρειάζεται να δείχνουμε πολιτικά ενήλικες μόνο κάθε τέσσερα χρόνια πίσω από τα παραβάν, αναπαυμένοι στη λύση της μικροδιαφθοράς μας με το βουλευτάκο, αναζητήσαμε απρόσμενα τη χειραφέτηση αλλά φαίνεται ότι ξεχάσαμε να τη συνδυάσουμε με την ενηλικίωση.  Γι' αυτό και πιστέψαμε πως η ιδεολογία φέρνει τη βία και συμφωνήσαμε να την αποπέμψουμε, γι΄αυτό και καταδικάσαμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται, γι΄αυτό και προς στιγμήν θεωρήσαμε πως ο παιδονόμος σύμμαχος αυτού του αντιφατικού γονέα, ο μπάτσος εν πλήρη εξάρτυση, θα μπορούσε να είναι ίσως και ένας από μας, να θέλει το δικό μας καλό. 
Διαψευστήκαμε αλλά αυτό μόνο στην ενηλικίωση μπορεί να μας ωθήσει. 
Η ιστορία που περιγράφει η αλληλουχία των παραπάνω εικόνων είναι τραγική. Είναι η ιστορία καθενός κατοίκου αυτής της χώρας που καλείται ξανά, μόνος, άοπλος, απροστάτευτος σαν παιδί να θυμηθεί να ενηλικιωθεί πριν ματωμένος εναποθέσει και πάλι τη μούρη του στο χώμα.  

6 σχόλια:

  1. "Υπαρχουν δυο μορφες βιας: αυτη που σου σπαει το κεφαλι,και αυτη που αρνειται να καταλαβει και σε εξωθει να της σπασεις το δικο της κεφαλι" εγραφε ο Ουγγρος Νομπελιστας Φυσικος Αλμπερτ Ζεντ Γκιοργκι στον "Τρελλο Πιθηκο"...
    την πρωτη μορφη την ειδα(με).προσεχως η συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγκληματίες,δολοφόνοι.Συμφωνώ απολύτως με τον ΜΗΤΣΟΥΛΑ. Ορίστε: http://www.youtube.com/watch?v=Wln6Md7-_z4&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμενόμενη φίλε el Romandante η βία και ο πόνος του κόσμου...είναι δύο συστατικά που κάνουν οι άχρηστοι και οι ηλίθιοι για να δώσουν την δική τους οπτική
    Είμαι υπέρ της λύσης της συλλογικής, αγαπώ την Πατρίδα μου και την γή που με φιλοξενεί...όπως αγαπώ επισης και έναν Τούρκο που ζεί ήσυχα και ήρεμα στην γή του...
    Ελπίζω να φτάσουμε στην ουτοπία που θα σώσει τον κόσμο μας...και όχι στην σημερινή βαρβαρότητα που μας έχουν φτιάξει
    Απο την εποχή ιδρύσης του Ελληνικού κράτους και με εξαίρεση τον μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο ζούμε υπό ξένη κατοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Γι' αυτό και πιστέψαμε πως η ιδεολογία φέρνει τη βία και συμφωνήσαμε να την αποπέμψουμε, γι΄αυτό και καταδικάσαμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται, γι΄αυτό και προς στιγμήν θεωρήσαμε πως ο παιδονόμος σύμμαχος αυτού του αντιφατικού γονέα, ο μπάτσος εν πλήρη εξάρτυση, θα μπορούσε να είναι ίσως και ένας από μας, να θέλει το δικό μας καλό. "

    Objection, your honour!!!

    Σχεδόν κανείς από εμάς που επιλέξαμε-επιλέγουμε την μη-βία στη συγκεκριμένη ειδικά περίπτωση δεν παραμυθιάστηκε ποτέ ότι ο μπάτσος αντιδρά μόνο αν τον προκαλέσεις!

    Απλά, είναι θέμα στρατηγικής.
    Τόσα χρόνια, οι συγκρούσεις-αυτοσκοπός με τις δυνάμεις καταστολής, συσκότιζαν την πραγματικότητα.
    Επιλέγοντας την τακτική της μη-βίας και διαλαλώντας την με κάθε μέσο, βοηθάς περισσότερο κόσμο να κατέβει, να είναι δίπλα σου και όταν οι δυνάμεις καταστολής επιλέξουν το παιχνιδάκι τους, βλέπουν και αυτοί την πραγματικότητα.

    Το κλίμα έχει εδώ αλλάξει πολύ απέναντι στα ΜΑΤ και αυτό το οφείλει εν πολλοίς στο ξεμπρόστιασμα της βίας που άσκησαν απέναντι σε δίκαιους και άδικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συγχαρητήριά μου σε όποιον το έγραψε. Στη θάλασσα της απύθμενης σαχλαμάρας που λέγεται και γράφεται τον τελευταίο καιρό, μία νησίδα που πρέπει να καταγραφεί στο χάρτη!
    Αναδημοσιευμένο εδώ: http://wp.me/p1pa1c-b8v

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάμμα μαζί σου…ο τόνος στην αρχή στα κυπριακά :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis