Θα ήθελα να μη ξανασχοληθώ με το ζήτημα αλλά οι πελάτες του καταστήματος είναι αναστατωμένοι και δε μπορούν να καταναλώσουν με την ησυχία τους.
Ευτυχώς ο σεκιουριτάς που πυροβολήθηκε απο τον αστυνομικο δε θα πεθάνει (αλλά και δε θα ξεχάσει και ποτέ αυτό που του συνέβη). Ολα τοτε θα ηταν διαφορετικά.
Με δεδομένο αυτό, θα πρέπει να σκεφτούμε τώρα και πως ο αστυνομικός (αυτός έξω απ' το σπίτι του αμερικάνου πρέσβη) πάσχει από μια βαρύτατη νόσο που διαταράσσει ολοκληρωτικά τη αντίληψη της πραγματικότητάς του και υπό αυτές τις συνθήκες λειτούργησε και λειτουργεί. Τέτοιοι ασθενείς υποφέρουν όχι μόνο από τα συμπτώματά τους αλλά και από το βαρύ κοινωνικό στίγμα (που είναι σχεδόν απαγορευτικό για οποιαδήποτε προσπάθεια θεραπευτικής επανένταξης). Η δημοσίευση της φωτογραφίας του από τα διάφορα μπλογκ (τρωκτικό, πρέζα τβ) και από το πρώτο θέμα (και ίσως και άλλες κυριακάτικες φυλλάδες) τον θίγει προσωπικά αφού του καταπατούν προσωπικά δικαιώματα και τον στιγματίζουν βαριά για μια πράξη του που δεν ήταν σε θέση να ελέγξει εξαιτίας της νόσου (και που είναι αποτρόπαια). Η δημοσίευση της φωτογραφίας του, όμως, συνολικά δαιμονοποιεί και την ίδια τη νόσο και όσους πάσχουν από αυτή, συνεισφέροντας στη βαθιά ριζωμένη κοινωνική αντίληψη πως σχιζοφρενής = επικίνδυνος ή μελλοντικός δολοφόνος, κάτι που είναι μόνο ψέμα.
Τα μπλογκ (μαζί και τα ηλεκτρονικά καταστήματα κομψών ρούχων) δείχνουν μια πρωτοφανή δυναμική. Πριν γίνουμε star channel, ας τη χρησιμοποιήσουμε προς ένα καλό σκοπό: ας κυνηγάμε το στίγμα αντί να το αναδεικνύουμε.
μόλις σε ανακάλυψα....και μ'αρέσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαντάζομαι πως το σχόλιο για την Σχιζοφρένεια ΔΕΝ είναι ειρωνικό (αν και δεν τον πολυπιστεύω ότι είναι σχιζοφρενής). Αλλά σίγουρα το θέμα με το στιγματισμό όσων πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο(και ειδικά την σχιζοφρένεια) είναι απαράδεκτο και αναπαράγει τα στερεότυπα σχετικά με την ασθένεια.
Γιατί τα επαναλαμβάνω;;; (απορία ρητορική, μην απαντάς)Αφού τα είπες πολύ καλά! Μάλλον με ενθουσίασε το γεγονός ότι τα έγραψε κάποιος!
Θα τα λέμε!