4.4.09

anarchy in the UK

Αυτή η συνάντηση των G20 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του παγκόσμιου κινήματος. Γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι καπιταλιστές κατέβηκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν επιτέλους τα κεκτημένα και τα δικαιώματά τους (φώτο αριστερά).

Μέρες τώρα διαδιδόταν η φήμη πως στο City του Λονδίνου εκατοντάδες bankers δε θα φορούσαν αυτό το πρωί αρμάνι, ώστε να περάσουν όσο το δυνατό πιο απαρατήρητοι από τους προλετάριους που θα περιφρουρούσαν τη κηδεία του καπιταλισμού.

Η προηγούμενη, άλλωστε, ήταν μια νύχτα τρόμου για το City, όπου ομάδες ταραξιών τραπεζιτών, που είχαν «ταμπουρωθεί» στο μέγαρο της HSBC από το απόγευμα της Τρίτης, επιδόθηκαν ανενόχλητοι σε ιππασία, γκολφ και φιλανθρωπίες, προκαλώντας τον τρόμο σε περαστικούς και αθώους θαμώνες pub. Οι τραπεζίτες δε δίστασαν μάλιστα να πάρουν το brunch τους φωνάζοντας συνθήματα όπως "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ γαμάτο συνδικάτο" και "Είμαστε όλοι αμερικάνοι managers" και να πετάξουν προκυρήξεις με ισολογισμούς κερδών, την ίδια ώρα που οι G20 μνημόνευαν απαρηγόρητοι τους υπέροχους πολέμους του καπιταλισμού.

Επεισόδια στο City σημειώθηκαν και σήμερα νωρίς το πρωί, όταν ομάδα περίπου εκατό τραπεζιτών με μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων επιτέθηκε με χαρτοφύλακες samsonite σε καντίνα βρώμικου στη συμβολή των οδών Old Broad και Threadneedle -όπου είχε κατουρήσει ένα βράδυ ο Καρλ Μαρξ- και πυρπόλησε κηπευτικό μηχάνημα. Στη συνέχεια, οι ταραξίες εκτόξευσαν «βροχή» από πολύτιμους λίθους, μεταλλικά σήματα Bentley, μπουκάλια σαμπάνιας και καπαρτίνες Burberry εναντίον διμοιριών προλετάριων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, έκαναν χρήση ινδικής κάναβης για να περιορίσουν τη δράση τους.

Προς στιγμήν, φάνηκε πως η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο, αφού οι τραπεζίτες, σιγά σιγά, γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί και εκτόξευαν εναντίον του προλεταριάτου κουβανέζικα πούρα και ό,τι πιστωτική κάρτα είχαν μαζί τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες με το logo της γνωστής οργάνωσης London School of Economics, έριξαν τα κάγκελα ενός παρακείμενου πάρκου και επιχείρησαν να μπουν στο συντριβάνι, όταν επενέβησαν οι προλεταριακές δυνάμεις, κάνοντας ξανά εκτεταμένη χρήση κάναβης για να τους διαλύσουν.

Τις πράξεις βίας απειροελάχιστων μειοψηφιών, όπως τις αποκάλεσε, καταδίκασε ο εκπρόσωπος της κεντρικής επιτροπής και εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της επανάστασης να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα την έννομη τάξη.


hasta la victoria station, siempre!



7 σχόλια:

  1. Τέλειο, ευχαριστώ! Ψάχνω ήδη σύνδεσμο να γίνω μέλος στην Τοπική Οργάνωση Αρμανιστών της περιοχής μου. Συγκινήθηκα, με άγγιξε ο αγώνας τους, ένιωσα γελοία και άβουλη καθώς βολεύομαι στην ανέχεια του προλεταριάτου.

    Άμεσα η Celine Dion να ερμηνεύσει με συνοδεία πιάνου και άρπας διασκευή του Anarchy in the UK. για να αποκτήσει το κίνημα τον ύμνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, ναι, ο πελάτης του μήνα δεξιά μας πετάει υπέροχα στα μούτρα την απάντηση του styling στο ερώτημα " Σκούροι με Burberry?".
    Αυτά είναι. Θέλει τόλμη η ελευθερία (Αρβανιτάκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητή τσαούσα φαντάζομαι πως θα ξέρεις πως οι αρμανιστές είναι μια σέχτα του καπιταλιστικού κινήματος που προέκυψε από αλληλεγγύη στους συντρόφους της κομματικής βάσης Μανχάτταν που διαγράφτηκαν από τους γραφειοκράτες επειδή δήλωσαν πως το κοινωνικό προτσές αναμορφώνεται καλύτερα αν το martini είναι shaken, not stirren...
    στα όπλα, σύντροφοι, στα όπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, όχι, ναι, το δέχομαι, άμα το κοινωνικό προτσές δεν προτσεσιάζει σωστά, έχουμε πρόβλημα στη βάση και τα πέδιλα, ειδικά αν μελλοντικά υπολογίζεις σε πανωσήκωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στη ΚΝΕ να μην είναι, και όλα τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πω επίσης ότι η τοπική σας correspondent Lalù the Blogger είδε με τα ίδια τις τα ματια ελεύθερο πολιορκημένο banker να κρέμεται από παράθυρο του τρίτου ορόφου και να ανεμίζει χαρτονομίσματα τον 20 λιρών (τα μωβ ντε, που φαίνονται κι από μακριά) στα μαζεμένα πλήθη κάτω από το γραφείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι Lalu, τον είδα και γω τον ταραξία, χρησιμοποίησε ένα από αυτά για να ανάψει το 20ποντο cohiba του εκμεταλλευόμενος προκλητικά το τραπεζικό άσυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis