24.7.09

ευλογητός ει κύριε και καλά σαράντα


Συμπληρώθηκε σήμερα ένας ακόμα χρόνος από τήν ημέρα της κοιμήσεως καί της πρός Κύριον εκδημίας της μακαριστής ελληνικής δημοκρατίας. Το ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί, με μια σεμνή τελετή στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία του προέδρου της και πολλών πρώην εραστών της που δακρυσμένοι μνημόνευσαν τις εποχές της κατά συρροής ασέλεγειας πάνω της.
Η τελετή στο μέγαρο τα είχε όλα: Ένα τυπικό αλλά ουσιαστικό τελετουργικό, κόλλυβα και κονιάκ, πυροβολισμούς διαδηλωτών, απόδοση τιμών στις ομάδες περιπολίας πλατειών και φυσικά την ομαδική διαπόμπευση προσφύγων που ήταν και το χάιλάιτ αυτής της βαριά φορτισμένης εκδήλωσης. Εκλεκτές παρουσίες έκλεψαν τη παράσταση: μαυροφορεμένες συζύγοι υπουργών που παρά την απαγόρευση έσπευσαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης, ακροδεξιοί βουλευτές με πρόσωπα αλλοιωμένα από τον πόνο, επιχειρηματίες με μάτια δακρυσμένα, δημοσιογράφοι υποβασταζόμενοι από χρυσαυγίτες και απλός κόσμος, τίμιοι αγανακτισμένοι πολίτες που κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και κεριά.
Λόγια παρηγοριάς προς τους οπαδούς της εκλιπούσης απηύθυνε προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης που υπογράμμισε χαριτολογώντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο αιφνίδιος θάνατος της δημοκρατίας σκόρπισε και καλά ανείπωτη θλίψη και πόνο και my ass συγκλόνισε την κοινωνία. Στην σημαντικότητα εξάλλου της εκδήλωσης στάθηκε με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς, ο οποίος υπογράμμισε: «Προχωρούμε αγωνιζόμενοι κατά και άλλων εχθρών της πατρίδας», και με τη χείραν του τεντωμένη, συνέχισε: «θα μείνουμε μόνο οι υπέρμαχοι των ιδανικών της φυλής και της ορθοδοξίας».
Όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συνέχεια άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη της δημοκρατίας στο εκκλησάκι που υπάρχει στο χώρο του μεγάρου, εψάλλη ο εθνικός ύμνος και ακολούθως κατέθεσαν στεφάνια ο σύνδεσμος ταγμάτων περιπολίας πλατειών "ο ωραίος Φύρερ", ο σύνδεσμος προβοκατόρων εξαρχείων, το αγρονομικό τμήμα Νέας Μανωλάδας και ο σύλλογος απόστρατων αξιωματικών Αγίου Παντελεήμωνα.

αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστη και αείμνηστη αδελφή ημών. Αιωνία η μνήμη, αιωνία η μνήμη, αιωνία αυτης η μνήμη.


1 σχόλιο:

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis