30.3.11

cut the crap (London March2011 march) - διαδηλωτικός τουρισμός

Στο πόλη όπου το επιχειρείν είναι το νέο ροκ και που τα συνδικαλιστικά σωματεία μπορούν να κατεβάσουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, είναι απορίας άξιο πώς ο διαδηλωτικός τουρισμός δεν έχει αποτελέσει ακόμα μια θαυμάσια ευκαιρία ανελέητου κέρδους. 

Όπως κάθε πορεία που διασχίζει το κέντρο του Λονδίνου, έτσι και αυτή της 26ης του Μάρτη, αποτέλεσε μια εξαιρετική αφορμή για μια ευχάριστη πεζοπορία στα σπουδαιότερα σημεία της περίφημης αυτής μητρόπολης και κοσμοαγάπητης πρωτεύουσας μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας:


Μαζί με τον φανταστικό συνδικαλιστή ξεναγό ξεκινούμε από το Victoria Embankment στα περίχωρα του Σίτυ, του μέρους όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου και μπορούμε να δούμε στα δεξιά μας το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν.


Διασχίζοντας τη παραποτάμια λεωφόρο θαυμάζουμε πέντε ολόκληρους αιώνες αρχιτεκτονικής άψογα παραταγμένους στις δύο όχθες του Τάμεση καθώς περνούμε κάτω από τις ιστορικές γέφυρες Waterloo και Blackfriars καθώς και το μοντέρνο έμβλημα της πόλης το δημοφιλές London Eye. 


Συνεχίζουμε την περιήγησή μας περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. 

Η πορεία συνεχίζει προς το αυτοκρατορικό Whitehall όπου ο διαδηλωτής θα θαυμάσει τη βασιλική φρουρά με τα περίφημα άλογά της και φτάνει στον ομφαλό του Λονδίνου, τη πασίγνωστη Trafalgar square με τον άγαλμα του Νέλσωνα και την εθνική πινακοθήκη. Στο σημείο αυτό λίγος ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση, ξεκούραση και προαιρετικό βανδαλισμό. 



Συνεχίζουμε περνώντας τη μεγαλοπρεπή αψίδα Admiralty που οδηγεί κατευθείαν στη βασιλική Pall Mall απ' όπου το black block της διαδήλωσης θα διακρίνει και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Ανηφορίζοντας κατευθυνόμαστε στο αγαπητό στη νεολαία Picadilly Circus, ανέκαθεν εξαίρετο μέρος για κατάληψη μεγαλοκαταστημάτων και τρομοκράτησης αγανακτισμένων καταναλωτών. 
Η έκπληξη της πορείας αυτής είναι αναμφισβήτητα η διάσχιση του Mayfair, αν είμαστε τυχεροί ίσως και να συναντήσουμε καποιες από τις προσωπικότητες αυτής της πόλης - Guy Ritchie, Madonna, Kate Moss, Lady Gaga- να πίνει το καφέ της και να φλερτάρει με το κόσμο που συνθηματολογεί. Αν δε ξεχαστούμε στα πολυάριθμα και σικ καφέ θα βγούμε στην Marble Arch το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, και από κει στη γωνιά των ρητόρων όπου ομιλητές από περιθωριακές ομάδες εκθέτουν τα σχέδια τους για την πρόοδο της ανθρωπότητας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος τους πειράζει ανελέητα.



Τούτη η αλησμόνητη πορεία καταλήγει στο φημισμένο Hyde Park με τα ανάκτορα του Κένσινκτον . Εκεί θα θαυμάσουμε το μελλοντικό πρωθυπουργό και πρόεδρο των εργατικών Ed Milliband να καπελώνει με τις αηδίες του μισό εκατομμύριο διαδηλωτών πεζοπόρων που προτίμησαν εμάς για την υπέροχη ξενάγησή τους. 

παλαιότερη διαδηλωτική ξενάγηση-περιήγηση εδώ.

3 σχόλια:

  1. Θαυμάσια ιδέα! Να το εισηγηθείς στους αρμόδιους και να μας ενημερώσεις για να κλείσουμε θέση.
    Ανυπομονούμε γιαυτό το καταπληκτικό είδος τουρισμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "God save the queen,'cos tourists are money,and our figurehead,is not what she seems.When there's no future,how can there be sin,we're the poison in your human machine!We're the future,your future..." We mean it man! Sex Pistols,1976

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άσε που και οι διαδηλωτές μπορούν να αποτελέσουν και εκλεκτά εκθέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis