26.5.12

avant Lagarde

 Greek parents have to take responsibility if their children are being affected by spending cuts. "Parents have to pay their tax,"
Christine Lagarde, International Monetary Fund chief


Το κυρίαρχο στην ιδεολογία αυτής της γυναίκας, και του κάθε οικονομικά νεοφιλελεύθερου αυτού του κόσμου, είναι ότι αυτό το πράγμα που ονομάζουμε φτώχεια στη πραγματικότητα δεν υπάρχει. Αν υπάρχουν φτωχοί οφείλεται στα προσωπικά σφάλματα αυτών. Όποιος φτωχαίνει, όποιος εξαθλιώνεται είναι υπεύθυνος για τη φτώχεια του, υπεύθυνος για την εξαθλίωσή του. Φταίει. Τα συμπτώματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μετατρέπονται σε ενδογενή μειονεκτήματα των θυμάτων της, σε κάποιο σφάλμα στους χαρακτήρες τους, στην τεμπελιά τους, την αδιαφορία τους, την ανευθυνότητά τους. Η βία, η πορνεία, η μετανάστευση, οι εθισμοί, η αυτοκτονία, κάθε είδους κοινωνική παθογένεια σε αυτή τη νέα της μορφή, συνεπακόλουθο της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης από αυτή τη πολιτική, θα οφείλεται συνεπώς στις προβληματικές προσωπικότητες της κοινωνίας, στην ανευθυνότητά αυτών των προσωπικοτήτων και σε άλλα κακά, αλλά όχι στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Και βεβαίως οι ενδογενώς ανεύθυνοι φοροδιαφεύγοντες δικαίως βλέπουν τη επόμενη γενιά, τα παιδιά τους, να εξαθλιώνεται. 
Ο Θατσερισμός θα αποθέωνε τουλάχιστο και λίγο το κεφάλαιο, τον κάτοχο του πλούτου, πριν δαιμονοποιήσει τον εξαθλιώμενο και τον εξαθλιωμένο. Ο Λαγκαρντισμός πάλι, στ' αρχίδια του. 

2 σχόλια:

  1. Είχε μιλήσει και ο Alain de Botton για τον στιγματισμό των φτωχών ως αποτυχημένων μέσα στο δίκαιο δυτικό σύστημα:
    http://www.youtube.com/watch?v=MtSE4rglxbY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis