16.5.09

πρώτος στη καρδιά μας

"η παγωμάρα έχει καταλάβει το πανελλήνιο, ένα βαρύ μούδιασμα από αυτό το βράδυ φωλιάζει στη καρδιά κάθε έλληνα που νιώθει ματαιωμένος και ανάδελφος, οι εχθροί της ελλάδας έδρασαν και πάλι, οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού βορά στα νύχια των εχθρών, η συνομωσία κατά του ελληνικού μεγαλείου είναι η μόνη υπαίτειος της ήττας, ο πολιτισμός μας δέχεται επίθεση

η χώρα περνά δύσκολες στιγμές, ας σταθούν λίγο όλοι και ας αναλογιστούν, αυτή τη στιγμή οι έλληνες πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι και μονιασμένοι, ας κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους για τα αίτια της ήττας, και αν προκύψουν ευθύνες να φτάσει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο, κάθε έλληνας οφείλει να αναλογιστεί τις προσωπικές του ευθύνες και ας αναλάβει όσες του αναλογούν, η βουλή θα παραμείνει κλειστή για άλλους δυο μήνες εις ένδειξη διαμαρτυρίας"

Ευτυχώς οι σύγχρονοι έλληνες , αυτοί οι μοντέρνοι άνθρωποι, διαθέτουν το σθένος και την ικανότητα να ανταπεξέλθουν τη κακοτοπιά: θα κλειστούν στον εαυτό τους, τον υπέροχο συλλογικό εαυτό τους, θα αφουγκραστούν τα απανωτά χτυπήματα των αλλόφρονων, θα νιώσουν την εθνική μοναξιά, τον πόνο να μη τους καταλαβαίνει ποτέ κανείς. Θα αντλήσουν δύναμη από το μεγαλείο του παρελθόντος, θα ζητήσουν την ευλογία των θείων και θα στραφούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη τηλεόραση όπου θα ψηφίσουν το σημαντικότερο πρόγονο που γνώρισαν απ' το σχολείο. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η συνείδησή τους λέει να συγχωρέσουν τα λάθη του παρελθόντος και να αφεθούν στη γλυκύτητα της λήθης. Οι σωτήρες θα υποσχεθούν και πάλι και θα γίνουν πιστευτοί, γιατί αυτός ο λάος χρειάζεται τη πίστη που κάποιοι τόσο ύπουλα του έκλεψαν. Η εσωστρέφεια, η λατρεμένη εσωστρέφεια, είναι η απάντηση στην εθνική ήττα, γιατί τους έλληνες ό,τι δε τους σκοτώνει κάποια στιγμή στο μέλλον θα τους κάνει πιο δυνατούς.
...και στην ανάγκη, βρε αδερφέ, επιτροπές αγανακτισμένων πολιτών είναι πάντα έτοιμες να αναλάβουν δράση

3 σχόλια:

  1. Είσαι φοβερός, ω Romandante!
    Αναδημοσιεύεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δυσνόητος, αδερφέ... καλά τα λές αλλά ζόρι το διάβασμα...

    Πάντως πάντα 'φχαριστιόμασταν την Γιουρο-βύζιον αυτή τη φορά όμως η Γιουρο-μπούτιον ήταν άφθαστη!

    Περί Σάκη δεν λέω τίποτα... Straight παιδί είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κόκκινο μπαλόνι σ' ευχαριστώ, με χαρά

    κλαζομένιε, καταλαβαίνεις... θόλωσε και μένα το μυαλό μου μετά από αυτή τη τραγωδία

    παρεπιπτόντως, την επόμενη γιουροβίζιον αξίζει κάποιος να τη δεί από το BBC (on line). Ο σχολιαστής έχει παράδοση στα δηλητηριώδη σχόλια κατά πάντων! διασκέδασα κατάφωρα!!
    παράδειγμα: όταν ο Κωστάλας βγήκε για τα ελληνικά αποτελέσματα με φόντο την ακρόπολη, ο άγγλος σχολιαστής είπε:οι έλληνες μας συνηθίζουν στις αρχαιότητες! και όταν ο Κωστάλας μίλησε ρώσικα, συνέχισε: αν δε καταλάβατε μην ανησυχείτε, μίλησε το αλτσχάιμερ... και τέτοια χαριτωμένα γενικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis