25.11.09

με ενδεχόμενο δόλο


Η ελληνική τηλεόραση και οι φυλλάδες-παραφυάδες της αρχίζουν να το κάνουν σαφές από νωρίς: Όσο προχωρούμε προς την 6η Δεκέμβρη και τη δίκη του Γενάρη, η αξία της ζωής θα εξισώνεται με την αξία της βιτρίνας του πολυκαταστήματος, η τραγωδία θα γίνεται τραγωδία του δράστη, οι δράστες θα μετατρέπονται σε θύματα και η δολοφονία σε τραγικό περιστατικό. Η κοινωνία θα χρειαστεί να πολωθεί, όχι όμως προς την απαίτηση της δικαιοσύνης. Το δίπολο της προπαγάνδας οφείλει να είναι "κοινωνία εναντίον αντι-εξουσιαστών", και η πρώτη να παρακολουθεί τρομοκράτημένη μέσα από τους δέκτες την αιμοσταγή και αποτρόπαια δράση των δεύτερων. Και η  δικαιοσύνη θα συνεχίσει να περιφέρεται, όχι όμως από πόλη σε πόλη, μα μέσα στη συνειδησιακή σύγχιση των εξαπατημένων τηλεθεατών.
Σε αυτή την υπόθεση, δικανικά η πρόθεση είναι ήδη ενδεχόμενος δόλος. Στη κοινωνία όχι ακόμα όμως. Γι' αυτό και η λογική και το νόημα των λέξεων θα καταπονηθούν πολύ το επόμενο διάστημα. Και οι δημοσιογράφοι δε θα σταματήσουν να εργάζονται για τα αφεντικά τους μέχρις ο δόλος να εξοστρακιστεί και αυτός στη τραγική του αμέλεια.


5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΡΙΒΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΛΙΚΙΑΝ ΠΕΡΙ ΣΠΙΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗς, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ...

    ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΤΡΑΦΕΙς


    ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΔΟΛΟΣ ΘΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σύνθημα είναι ένα:
    remember remember the sixth of december

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθήνα, η πόλη ήδη βράζει..Ο κόσμος θυμάται, οι νοικοκύρηδες φοβούνται και οι μονάδες καταστολής έχουν αφηνιάσει...Η πόλη θυμάται με τον τρόπο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου πήρε λίγο καιρό αλλά ήρθα!
    ελπίζω να είσαι καλά και ζήλεψα που μαζευτήκατε όλοι πάνω..
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis