12.3.10

και δε χρειάζεται καν να ξεσκονίσεις

Με λύπη διαπιστώνω πως η μεγάλη οικονομική κρίση πλήττει φέτος βάναυσα και το homeless chic. Στο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά "sleep out" που εξελίσσεται πια σε urban θεσμό, τα ντεφιλέ θα είναι αναγκαστικά μειωμένα. Ωστόσο,  για τους τολμηρούς που θα σπεύσουν υπό τα κελεύσματα των free press στο πλευρό των αστέγων, έχουμε και για φέτος εξαιρετικές προτάσεις για πιο κομψή συναστροφή με τον athenian homeless.
Η εποχή απαιτεί περιορισμό στο γκλάμουρ γι' αυτό και ο out-sleeper οφείλει να ακολουθήσει τον μινιμαλισμό και το fashion recession. Ο άστεγος σχιζοφρενής μπορεί εξάλλου να εντυπωσιαστεί και με ένα απλό πορφυρό μπροκάρ ραβδωτό κοστούμι με τυπώματα από λαχούρια και περιλαίμια και μανσέτες από γούνα. Στο ενδεχόμενο χαμηλής θερμοκρασίας προτείνουμε τεράστιες κουβέρτες που τυλίγονται γύρω από το σώμα, συνδυασμένες με αλά Vivienne Westwood ψηλοτάκουνες μπότες μέχρι τους αστραγάλους και λαμέ σύνολα με ατημέλητα χτενίσματα. Και θα ζεσταθείτε  και θα αντιπροτείνετε μια πιο σικ αρχιτεκτονική στη αντισυμβατική εκδοχή του «do it yourself» attitude των αστέγων. Για το κεφάλι προτιμήστε σκούφους ή καπέλα με flashy υλικά, όπως λαμπερές πέτρες και φανταχτερά φτερά για να φαίνεστε από απόσταση και να εξασφαλίσετε ότι σε καμιά περίπτωση δε θα υποστείτε την άκομψη σκούπα της αστυνομίας. Για πιο extreme περιπτώσεις, ένα σκούρο πράσινο μάλλινο παλτό βγαλμένο κατευθείαν από την γκαρνταρόμπα της γιαγιάς σας συνδυασμένο με μάλλινα γάντια μέχρι τους αγκωνές θα έρθει να ικανοποιήσει όλα αυτά τα πρεζόνια των διπλανών χαρτονιών που έχουν βαρεθεί την junkie εκδοχή των φθαρμένων τουίντ και των ψηλόμεσων παντελόνιων σε στιλ ιπασσίας.  
Εξάλλου, για κάποιους άστεγους μετανάστες τα μάξι φλόραλ χαρτόνια με boho τουνίκ αποτελούν φετίχ, οπότε γι' αυτή τη βραδιά άφησε τις δικές σου εκκεντρικές προτιμήσεις στο σπίτι. Αν πάρεις το περσινό sleeping bag, ο άστεγος θα σε κατανοήσει, γνωρίζει και αυτός πως το κρυοπάγημα από παλιομοδίτικο σάκο είναι φέτος πολύ homeless chic, άλλωστε who cares, ένα γαμοβράδυ θα είναι. Θυμήσου μόνο ν' αφήσεις λίγο χώρο και γι' αυτόν που του πήρες τη θέση. 

 Η χαρτοσακούλα για το αλκοόλ θεωρείται must have ειδικά αν περιλαμβάνει  κρυστάλινο ποτήρι με marasca fizz το cocktail που κάνει θραύση στις άλλες κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες. Στους διπλανούς κάδους σίγουρα θα έχει πεταχτεί λίγο σούσι ή έστω bento gohan, ψάξε μαζί με τον άστεγο και μοιράσου τα ευρήματά σου. Ως μεταμοντέρνος άστεγος, θα χρειαστείς βέβαια να κάνεις και το πιπί σου στην αστική φύση. Κάν'το με στυλ: σκουπίσου με lifo, τον εναλλακτικό lifestyle οδηγό της πόλης που έχει ήδη γράψει για σένα.

Και θυμήσου: όπου και να κοιμήθηκες το βράδυ, ο άστεγος θα το έχει ήδη ξεχάσει, έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα, βλέπεις...

οι περσινές μας προτάσεις για το sleep out, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis