23.3.10

ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας

Την έντονη αντίδραση του αθλητικού και πολιτικού κόσμου της χώρας προκάλεσε για μια ακόμη φορά το εξώφυλλο του περιοδικού Focus που απεικονίζει και πάλι την Αφροδίτη της Μήλου, τυλιγμένη με μια πετσέτα θαλάσσης του παναθηναϊκού, να κάνει τη γνωστή χειρονομία. Αυτή τη φορά τα γερμανικά καθάρματα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το δάχτυλο της γυναίκας που ακρωτηρίασαν οι έλληνες χούλιγκαν στο πρόσφατο ντέρμπι.  Το φωτογραφικό μοντάζ συνοδεύεται από χυδαίο δημοσίευμα που αποκαλεί τους έλληνες χούλιγκαν "χούλιγκαν", ενώ βρίθει εμετικών αναφορών περί οπαδικού στρατού, παράνομου στοιχηματικού πλουτισμού και χαρακτηριστικής ατιμωρησίας. 
"Ανάξιο σχολιασμού, γιατί πραγματικά εκθέτει την αθλητική κυριακή, τους οπαδικούς δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους έλληνες χούλιγκαν", χαρακτήρισε το εξώφυλλο ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ενώ μήνυση κατέθεσε ο τηλεοπτικός σύνδεσμος  βετεράνων "οι παντογνώστες παλαίμαχοι", απαιτώντας τη τιμωρία των υπευθύνων του περιοδικού που "όχι απλώς εξετράπησαν σε πληθώρα συκοφαντικών χαρακτηρισμών συλλήβδην των αμόλυντων ποδοσφαιρικών παραγόντων  και του οπαδικού τύπου που συντηρεί αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα, αλλά τόλμησαν και τη παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου μας ζητώντας -άκουσον άκουσον- τον εντοπισμό και τη τιμωρία εκείνων που ακρωτηρίασαν την άτυχη κυρία". Το ΔΣ του συνδέσμου φιλάθλων που καταλαμβάνει τη θύρα από όπου εκτοξεύτηκε η μοιραία κροτίδα σε ανακοίνωσε που εξέδωσε δήλωσε: "Κυρία Μέρκελ, εσείς  κάποτε κόβατε τα δάκτυλα των πατριωτών στη κατοχή, εσείς κάποτε μας στείλατε τον Μινχ για αμυντικό χαφ και εσείς κάποτε μας πήρατε τον Γκέγκα. Ως απόλυτοι κουμανταδόροι  της ιστορικής ομάδας της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, σας απαγορεύουμε να αναζητάτε ευθύνες και σας ενημερώνουμε ότι δυνάμεθα να ακρωτηριάσουμε όποιο δάκτυλο επιθυμούμε, ακόμα και το δικό σας".


Σημείωση: το παρόν ιστολόγιο αγαπάει τον παναθηναϊκό και την άρσεναλ και σιχαίνεται καθέναν, που στο όνομα του αυτονόητου δικαιώματος μιας τέτοιας αγάπης, στερεί από μια εργαζόμενη το δικαίωμα στην αρτιμέλεια, σώματος και προσωπικότητας.

2 σχόλια:

  1. Έχω ένα καλό φίλο, σπουδαγμένο παιδί και μορφωμένο και με τα βιογραφικά του και με τα όλα του. Πριν μερικούς μήνες απολύθηκε από την τελευταία του δουλειά, όπου δεν είχε σύμβαση, ασφάλιση και λοιπά σπάνια αγαθά κι έτσι έπρεπε επειγόντως να βρει νέα δουλειά. Αφού έψαξε για καιρό, του πρότειναν να κόβει εισητήρια έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού σε όσους δεν τα έχουν προμηθευτεί από πριν.

    Ε, λοιπόν ο φίλος μου αντιμετώπισε τη νέα του δουλειά (ανασφάλιστη βεβαίως και με ελάχιστες αποδοχές, για να εξηγούμαστε) με χιούμορ, κυρίως γιατί ο ίδιος είναι παντελώς άσχετος με τα αθλητικά.

    Μέχρι σήμερα και για τους τρεις μήνες που εργάζεται εκεί έχει απειληθεί η ζωή και η ακεραιότητα του, έχει δεχτεί βρισιές και απαξίωση και λοιπές καφρίλες και συνεχίζει να ζει με τον τρόμο του κάθε πρεζάκη...

    Το δάχτυλο που αναφέρεις στο κείμενο (και δεν αναφέρομαι σε αυτό της άτυχης εργαζόμενης-που την Κυριακή πήρε λέει 100 ευρώ μεροκάματο αντί για 35 που παίρνει κανονικά-σώωωωωπα!!!)ας το βάλουν λοιπόν στον κώλο τους όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που βλέπουν να καίγεται το σύμπαν γύρω τους και μιλούν για υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα.

    (Συγγνώμη και για την κατάχρηση της φιλοξενίας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καμιά κατάχρηση αγαπητέ silentcrossing
    συγχώρεσέ μου τον κυνισμό, αλλά ένα κομμένο δάκτυλο αριστοτεχνικά τοποθετημένο στο απευθησμένο αποτελεί μιας πρώτης τάξης μόνιμη ενόχληση/υπενθύμιση για το πόσο συνυπεύθυνοι είναι και οι ίδιοι για τον ακρωτηριασμό (δακτύλων, νοημοσύνης, συνείδησης, οτιδήποτε).

    Ο τύπος του οπαδού με τον οποίο έρχεται σε επαφή ο φίλος σου δε φαίνεται να στερείται κάποιο από τα χαρακτηριστικά της υποομάδας του (όπως θα τα περιέγραφαν οι κοινωνιολόγοι). Το κωμικοτραγικό είναι βέβαια ότι ο φίλος σου αυτός φέρει και εκείνος με τη σειρά του τα χαρακτηριστικά της δικής του υποομάδας (νέος, μορφμένος, υποαπασχολούμενος, ανασφάλιστος, ματαιωμένος).
    Χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis