13.3.10

Στην πρωτόγνωρη επίθεση απαιτείται πρωτόγνωρη αντίσταση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σύντροφοι! παρά την καταιγιστική προπαγάνδα από τα δελτία των καναλιών μας και τα τρομοκρατικά κηρύγματα των επιτελείων που ελέγχουμε, παρά τους καθημερινούς εκβιασμούς για αδιαμαρτύρητη αποδοχή των νέων εξοντωτικών μέτρων και όσων ακόμη απαιτήσουμε από τους πολιτικούς που δωροδοκούμε, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν απεργιακό «παρών», υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, αρνούμενοι να υποταχτούν στο νέο μεσαίωνα που με τόσο κόπο ετοιμάζουμε.  
Τεράστια ευθύνη σ' αυτό έχουν οι συνδικαλιστές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που σε αντίθεση με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους μας, αποδείχτηκαν ανίκανες να συγκαλύψουν όλες τις αντεργατικές επιλογές που συναποφασίσαμε με τη κυβέρνηση. Ήταν συμφωνημένο από την πρώτη στιγμή ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν τους εργαζόμενους στη γωνία και όμως οι ηγεσίες τους μας πούλησαν. Ενώ τα φιλικά προς εμάς τους επιχειρηματίες σενάρια ανακοινώνονταν σε καθημερινή βάση, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε επιτέλους τον πιο γαμάτο προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών και ενώ τα αγαπημένα μας ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ πίεζαν συνεχώς διψώντας για «αίμα», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  δεν έκαναν τίποτε για να αποδιοργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Τα δε ακροδεξιά ασπόνδυλα που πάντα δούλευαν για τα συμφέροντά μας με προθυμία, υπέκυψαν στην ρεφορμιστική υπονόμευση μιας πορνοταινίας που προβοκατόρικα κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με τα μέτρα και συνέχισαν ακάθεκτα το μαζικό τους αυνανισμό. 
Έτσι, ο επιχειρηματικός και τραπεζικός κόσμος δέχτηκε με τις απανωτές απεργίες των τελευταίων ημερών μια πρωτόγνωρη επίθεση, που θα έχει ραγδαία επίπτωση στις συνθήκες πολυτελούς διαβίωσής μας. Η επίθεση στην εργοδοσία εξελίσσεται ταχύτατα και καθημερινά ανακοινώνονται νέες και σκληρότερες διαδηλώσεις που κάνουν τις προοπτικές παράδοσης των σκαφών που παραγγείλαμε εφιαλτικές. Στην ουσία, επιχειρείται η ματαίωση όλων των σχεδίων μας για τις διακοπές στα Μπαρμπέιντος και στη θέση αυτών μπαίνει η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα του παραθερισμού σε βουνό! Ταυτόχρονα, κινδυνεύει να παυθεί η δυνατότητα στο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, να χρησιμοποιούμε την εργατική δύναμη και τη ζωή του εργαζόμενου όπως γουστάρουμε, όπως κάνουν όλοι οι φίλοι μας οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω των οργανισμών και μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Τουλάχιστο, απέναντι στο διογκούμενο κύμα κατά των συμφερόντων μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε επιτέλους με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά: την καταστολή και την τρομοκρατία. Η πορεία των ταξικών μας εχθρών στην Αθήνα ευτυχώς πνίγηκε από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε με μερική -καταγγέλουμε- επιτυχία από τη βία των ΜΑΤ.
Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης ενός γνήσιου αγωνιστικού ρεύματος μέσα στο καπιταλιστικό κίνημα, με στόχο την πολυδιάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης μέσα από τον  γραφειοκρατικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό και την γενική αποχαύνωση μέσα απ' τη προώθηση της εθνικής υποψηφιότητας για τη γιουροβίζιον. Καλούμε όλα τα Δ.Σ., όλους τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοδημοσιογράφους, και τις κοινοβουλετικές δυνάμεις σε ένα αποφασιστικό αγώνα υπέρ των αντεργατικών μέτρων και κατά της λαϊκής τρομοκρατίας. Ήρθε η ώρα να τους ξεσκίσουμε.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΩΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΕΪΝΤΟΣ
ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ

4 σχόλια:

  1. Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ !!!

    Και ως σύλληψη και ως εκτέλεση!

    Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, πολύ λίγες φορές έχω διαβάσει ανάλογο κείμενο χωρίς εκφραστικά, συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη.

    Οι καπιτάλες χειρίζονται καλά τη γλώσσα μας... Όπως κι εμάς...

    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ.
    Δυσκολοδιάβαστο όμως!

    Αν δεν θέλεις, που μάλλον δεν θα θέλεις..., να αλλάξεις τον σκούρο φόντο, άλλαξε τουλάχιστον το χρώμα των γραμμάτων σε πιό ανοιχτό αλλά και την "οικογένειά" τους σε άλλη με ισόπαχες γραμμές χαρακτήρων (π.χ. Helvetica, Verdana αντί Times κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι εγώ...

    Το «κήρυξε» στο ...βιογραφικό σου τό 'χεις γράψει ανάποδα, ως κύρηξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ατρέα σε ευχαριστώ για τα σχόλια.
    Είναι πολύ ωραίο που διαβάζεις με τόση σχολαστικότητα τα κείμενα (κυρίως αυτά, δηλαδή) και τα παραλειπόμενα, και ακόμα καλύτερο που επισημαίνεις τα λάθη. Σ' ευχαριστώ.

    Όσο για το κείμενο,
    Και αυτοί οι καημένοι οι εργατοπατέρες, τι τραβούν! τους τη πέφτουν από παντού!

    Πρώτη φορά δέχομαι σχόλιο για το layout του μπλογκ, αν διαπιστώσω ότι και άλλοι αναγνώστες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τις προτάσεις σου. Η επιλογή των χρωμάτων έγινε σκόπιμα, ειδικά το "χρυσό" χρώμα των γραμμάτων ταιριάζει τόσο ωραία με τα burberry δίπλα στη στάχτη!
    Τα χρώματα, είναι η αλήθεια, έχουν τις λιγότερες πιαθανότητες να αλλάξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis