14.5.11

θα περάσει ο φασισμός


Όσοι ακόμα θεωρούν ότι οι πολιτικοί απόγονοι του χιτλερισμού είναι απειλή για τη κοινωνία βρίσκονται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση κάθε τους δράση να αποτελεί το επιπλέον κίνητρο για τα ασπόνδυλα της ακροδεξιάς να μεθοδεύουν περισσότερο το μίσος τους απέναντι σε ό,τι ανθρώπινο. 

1. Η αυτοοργάνωση και πολιτική παρουσία των εξαθλιωμένων στα γκέτο του Αθηναϊκού κέντρου δε αποτελεί πια πολιτική φιλοδοξία των αναρχικών ή των αριστερών αλλά μια πράξη επιβίωσης για εκείνους. Και επειδή, η αναγκαιότητα της αυτοοργάνωσης έχει τόσο χαρακτηριστικά υποβιβαστεί στο ζήτημα της επιβίωσης, η παρουσία των μεταναστών ως συνειδητοποιημένες πολιτικές οντότητες μπορεί από τώρα να εκληφθεί ως ένα καλόγουστο αστείο. Ο εξοπλισμός τους και η συντονισμένη αντεπίθεση απέναντι όχι μόνο στα ακροδεξιά τομάρια που τους δολοφονούν αλλά και σε οτιδήποτε τα υπερδιεγερμένα αισθητήριά τους αντιληφθούν ως απειλή δε μπορεί παρά να είναι το ζοφερό επόμενο βήμα. 
Και οπωσδήποτε είναι αυτό που χρειάζονται οι ακροδεξιοί εγκληματίες για να ανατροφοδοτήσουν τη δράση τους. 

2. Η μαζική οργανωμένη αριστερά, συντεταγμένη προφανώς για λόγους που ξεπερνούν τη νεοναζιστική απειλή, θα μπορούσε σε ένα απόγευμα να τσακίσει τα ακροδεξιά κατακάθια. Αλλά επειδή διαδοχικά μνημόνια εξαθλίωσης δεν στάθηκαν αρκετά για μια ενιαία αριστερά, μεμονωμένες οργανώσεις- πρωτοβάθμιες, αυτόνομες, κόκκινες, μαύρες, οτιδήποτε- οπλισμένες με σφεντόνες και μολότοφ αποπειρώνται να υπερασπίσουν μια απροσδιόριστη, χαμένη τιμή, με ένα αποτέλεσμα που επιμένει τραγικά στο συμβολικό. 
Και οπωσδήποτε είναι αυτό που χρειάζονται οι ακροδεξιοί εγκληματίες για να ανατροφοδοτήσουν τη δράση τους. 

3. Αν στόχος της ήταν η δημοκρατική κοινωνία, θα είχε αποκοπεί προ πολλού ο βρωμερός λώρος που τρέφει την αστυνομία με τη νεοναζιστική ιδεολογία. Αν σκοπός της ήταν η κοινωνική δικαιοσύνη οι τρεις μπάτσοι που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον διαδηλωτή θα είχαν ήδη συλληφθεί και κλειστεί στη φυλακή, όπως συμβαίνει άλλωστε με τα θύματα των εν ψυχρώ ενεργειών τους. Και ο πιο συντηρητικός, με κάποια παρακίνηση, καταλαβαίνει πια πως η δράση της αστυνομίας νομιμοποιεί τα πιο βρώμικα ένστικτα της κοινωνίας, από τα οποία εκείνη ζητά να προστατευτεί. 
Και οπωσδήποτε είναι αυτό που χρειάζονται οι ακροδεξιοί εγκληματίες για να ανατροφοδοτήσουν τη δράση τους. 

4. Στη Καθημερινή (και όχι στον στόχο), ο Έλληνας διαβάζει από τον κ. Μιχάλη Κατσιγέρα για τον ακτιβιστή της Χρυσής Αυγής. 
Και οπωσδήποτε είναι αυτό που χρειάζονται οι ακροδεξιοί εγκληματίες για να ανατροφοδοτήσουν τη δράση τους. 

1+2+3+4 μαζί
Και οπωσδήποτε είναι αυτό που χρειάζονται οι καπιταλιστές για να ανατροφοδοτήσουν τη δράση τους. 

Από όπου και να τω δω, το βλέπω μαύρο

2 σχόλια:

  1. "Η μαζική οργανωμένη αριστερά, συντεταγμένη προφανώς για λόγους που ξεπερνούν τη νεοναζιστική απειλή, θα μπορούσε σε ένα απόγευμα να τσακίσει τα ακροδεξιά κατακάθια..."

    Αυτό να το τυπώσουμε να το μοιράζουμε στις εξόδους του ΜΕΤΡΟ.

    Δεν τα βλέπεις εσύ μαύρα φίλε romandante, μαύρα κι άραχνα είναι από μόνα τους. Κυρίως άραχνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπορούσε βέβαια κανείς να θέσει αντίλογο στη πρόταση που απομόνωσες, μιας και είναι γνωστό πως τα ακροδεξιά κατακάθια έχουν άριστους αρωγούς τα παλικάρια της ΕΛΑΣ.. που κρατάνε και τα όπλα νόμιμα...
    Το απόγευμα που μνημονεύω θα είναι ματωμένο σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis